Moeiteloos Mediteren

Workshop Moeiteloos Mediteren'

Al jaren geef ik meditatie workshops. Ik noem het ‘workshops’ zodat we allemaal ongeveer weten waar het over gaat: je leert iets waar je vervolgens zelf mee aan de slag gaat. Maar eigenlijk is het precies de verkeerde woordkeuze. Want als we iets niet doen tijdens deze dagen, is het wel werken, je best doen, proberen etc.

Juist niet. Deze dagen ervaar je hoe het is om te stoppen met je best doen. Stoppen met iets te doen. Daarom noem ik het ook wel de Kunst van het Niet-doen.

Volledig moeiteloos, Zijn zoals je bent. Hier, in het moment, aanwezig zijn. Waarnemen zonder in te grijpen, zonder iets te willen veranderen. De ontspanning die hierbij hoort is volledig natuurlijk, vanzelfsprekend en diep helend.

En soms komen de mooiste inzichten vanuit dit niet-doen. Inzichten waar je onmogelijk toe was gekomen via het proces van mentale gedachtenassociaties of psycho-analyse. Inzichten in jezelf, je situatie of misschien zelfs je ware, diepere aard van Zijn.

Het blijft elke keer wonderbaarlijk mooi om deze bijeenkomsten te mogen begeleiden. En ik zie dan ook uit naar de volgende 2-daagse workshop:

Data voorjaar 2020 volgen

Iedereen is welkom! Er is geen ervaring vereist. Het enige wat gevraagd wordt is een open instelling en een bereidwilligheid om jezelf te onderzoeken.

 

Eerstvolgende Workshops

Data voorjaar 2020 volgen

Opgeven kan via het contactformulier

Aantal deelnemers: 8 – 20

Locatie: Haarlem

 

Deze workshop met vrienden of collega's?

Wil je deze workshop volgen met een groep vrienden of collega’s?

Als je zelf een groep samenstelt, kan er een ‘privé workshop’ verzorgd worden.

Deze kan op je eigen locatie, of in de workshop-ruimte plaatsvinden.

Geïnteresseerd? Bel 06-20929452, of gebruik het contactformulier