Voor Kinderen

Energietherapie voor Kinderen

Regelmatig krijg ik de vraag of Energietherapie ook werkt bij kinderen. Tijd dus om hier een keer wat extra aandacht aan te geven.

Want ja! Energietherapie werkt vaak juist heel goed bij kinderen.

Simpel gezegd: hoe jonger, hoe minder conditionering, dus hoe minder we ‘vastgeroest’ zitten. En daarom komt er makkelijk veel in beweging. Bijkomend voordeel is dat vooral jongere kinderen niet te veel kunnen of willen praten, en dat is ook niet nodig voor een Energiebehandeling. Dus eigenlijk is het ‘therapie’ gedeelte meestal niet echt van toepassing, het gaat vooral om de behandeling.

Een Energiebehandeling blijkt voor kinderen vaak heel natuurlijk en vanzelfsprekend te zijn.

En omdat Energiebehandelingen net zo goed op afstand werken, kiezen veel ouders van jongere kinderen hiervoor, zodat het kind veilig en comfortabel thuis in zijn of haar eigen bedje kan liggen.

Aanleidingen

Ik heb de afgelopen 12 jaar heel veel kinderen een handje mogen helpen, om de meest uiteenlopende redenen:

  • ‘hoogsensitiviteit’
  • aandachtsproblemen 
  • ‘ADD/ADHD’
  • buikpijn
  • woedeaanvallen
  • verlegenheid
  • verlatingsangst
  • pesten
  • nachtmerries
  • uiteenlopende fysieke klachten

Per leeftijdsfase

Per leeftijdsfase 

Baby


Een pasgeborene staat zo volledig en puur open, dat alles binnenkomt – er wordt nog niet gefilterd. En dat kan behoorlijk overweldigend zijn, te veel om te verwerken, zodat een baby eigenlijk niets anders kan doen dan huilen. Op zich is dat natuurlijk geen probleem, het hoort er allemaal bij. Maar als er te veel gehuild wordt, kan een Energiebehandeling helpen met het oplossen van spanningen, zodat de baby tot rust komt. Dit gebeurt meestal op afstand.

 

 

 

Peuter/ Kleuter

Op deze leeftijd heeft het kind al behoorlijk veel te verwerken gehad. En zo kunnen al de eerste (negatieve) overtuigingen, angsten en patronen ontstaan. Verlatingsangst, nachtmerries, onzekerheden, woedeaanvallen, ‘dichtklappen’, buikpijn – het komt allemaal al regelmatig voor op deze leeftijd. Juist omdat het kind nog te jong is om erover te praten, kan een Energiebehandeling vaak heel snel en effectief werken. Ook bij peuters en kleuters wordt vaak voor behandelingen op afstand gekozen.

Basisschool
Vanaf een jaartje of 6 krijgt het kind meestal wel behoefte aan wat meer betrokkenheid tijdens de behandelingen. Ze willen weten wat er aan de hand is, en er meestal ook al wat over praten (uiteraard in het veilige bijzijn van pappa of mamma…) Het mentale begrip wordt een belangrijker onderdeel van het proces, hoewel de nadruk nog steeds ligt op de Energiebehandeling. Hier kiezen we vaak voor een combinatie van langskomen in de praktijk, en afstandsbehandelingen. En ook hier zijn vaak snel goede resultaten merkbaar.
Tiener
Op deze leeftijd zijn kinderen vaak sterk zelf-bewust. Ze zijn zichzelf op allerlei manieren aan het ontdekken, met alle verwarring die daarbij komt kijken. Vaak hebben kinderen op deze leeftijd (met name echte pubers) niet zo veel zin in ‘therapie’, dat is allemaal maar gedoe, en energie is vaag. Maar als hij of zij wel hulp toelaat, kan er op deze leeftijd, door de combinatie van ‘kinderlijke’ openheid en jong-volwassen zelfbewustzijn, bijzonder veel in beweging komen!Ik heb vaak vol ver- en bewondering mee mogen maken hoe tieners hun eigen basis ontdekken en kracht aanboren. Kinderen kiezen er op deze leeftijd vaak zelf voor om langs te komen op de praktijk.

 
Elk kind is uniek
Natuurlijk is elk kind anders, en valt er niets te generaliseren. Wel kan deze nieuwsbrief misschien een idee geven van wat Energietherapie voor kinderen kan betekenen. Als je het gevoel hebt dat je eigen kind, of die van een ander, wel wat energetische hulp kan gebruiken, neem gerust contact op, en dan kijken we naar de specifieke situatie.